Kies jij voor een zelfbruiner?

Bruin zonder zon 

Wil je een kleurtje zonder dat je echt de zon in hoeft te gaan, overweeg dan een zelfbruiner. Een zelfbruiner bevat DHA (dihydroxyacetone), dat zorgt dat de dode cellen van de opperhuid bruin kleuren. DHA is een koolhydraat dat van nature in het lichaam voorkomt en daardoor een huididentiek ingrediënt is. Het DHA reageert met de aminozuren van de opperhuid. Dit is een natuurlijk proces. Suikers reageren namelijk gewoon met aminozuren. Dit is een natuurlijke reactie.

Over het algemeen wordt DHA verkregen uit suikerriet en suikerbieten. Bij langdurig gebruik kunnen ze echter wel tot enige irritatie leiden. Gebruik het dus niet altijd. Laat een bruin zonder zon product ook niet langer dan anderhalf jaar staan. De werking van DHA loopt namelijk na verloop van tijd sterk terug. 

Het gebruik van een zelfbruinende crème vind ik beter dan een spray-tanning behandeling. Bij een spray-tanning moet je echt oppassen voor de ogen en het zo min mogelijk inademen van het product. We weten ook nog niet wat de effecten zijn voor de gezondheid op lange termijn.