Ingrediënt benamingen op verpakkingen

International Nomenclatuur Cosmetic Ingrediënt
 
Laat je niets wijs maken en bekijk de INCI namen (ingrediënt benamingen) op de verpakking.
Deze staan vermeld bij de ingrediënten.

INCI namen zijn vastgestelde namen. Op de ingrediëntenlijst op de verpakking kun je nakijken welke ingrediënten in het product verwerkt zijn. Het begrijpen hiervan is echter niet eenvoudig. Als je er enige energie insteekt om de belangrijkste namen te leren kennen, zal dit in je voordeel gaan werken. Het zal je een betere gezondheid en een mooiere huid opleveren en het is beter voor het milieu.
 
De ingrediënten staan in afnemende hoeveelheid op de verpakking vermeld. In het eerste deel staan de stoffen vermeld waarvan er het meeste in het product verwerkt is.

In het onderste deel staan de ingrediënten vermeld die tot een percentage van 1% in het product verwerkt zijn. Deze hoeven dus niet meer op volgorde te staan.
 
Veel ingrediënten hebben ook pseudoniem namen. Zo wordt het ingrediënt imidazolidinyl urea ook als diozolidinyl urea en imidurea op de markt gebracht. Dit maakt het nog eens extra ingewikkelder. In mijn ingrediëntenlijsten verwijs ik daarom vaak door naar een andere naam van een ingrediënt, omdat die naam dan het meeste gebruikt wordt. Dit maakt het zoeken makkelijker.